Özgeçmiş (CV)
1947’de Varto/Muş’ta doğdu. İlk ve orta eğitimini Diyarbakır’da yaptı. 1964 yılında Ziya Gökalp Lisesinden mezun oldu ve aynı yıl İstanbul Tıp Fakültesine girdi.
1970 yılında İstanbul Tıp Fakültesini bitirdi ve Diyarbakır Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Kliniğinde uzmanlık eğitimine başladı ve 1974 yılında İç Hastalıkları uzmanı oldu.
Aynı yıl askerlik hizmetini yaptı. Uluslararası tıp sınavı olan ECFMG’yi kazandı.
1976-1978 yılları arasında Ankara Tıp Fakültesi Gastroenteroloji Kliniğinde Gastroenteroloji Yan Dal Uzmanlık eğitimi aldı.
1978 yılında Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesinde Gastroenteroloji Kliniğini kurdu.
1981’de Doçent oldu.
1982-1984 yılları arasında ABD New Orleans, Tulane Üniversitesinde “Reseach Fellow” olarak çalıştı. Daha sonra tekrar Dicle Üniversitesine döndü.
1987’de Profesör oldu. Aynı fakültede Hepatoloji Bölümünü kurdu.
2006 yılında emekli oldu ve Ankara Ufuk Üniversitesi Tıp Fakültesinde Gastroenteroloji Bilim Dalı Başkanı olarak akademik hayatına devam etti.
2023 yılı aralık ayında emekli olarak aktif hekimlik görevine son verdi. Halen Ankara’da yaşamakta ve sosyal çalışmalarına devam etmektedir.
İyi derecede İngilizce bilmektedir. Evli ve 3 çocuk sahibidir.
İDARİ GÖREVLER
1986-1988 TÜBİTAK’ta Dicle Üniversitesi temsilciliği,
1990-1993 Dicle Üniversitesi Senatosu’nda Tıp Fakültesi temsilciliği.
1991-1996 Dicle Üniversitesi “GAP Araştırma Merkezi” ve “Karaciğer Hastalıkları Araştırma Merkezi” Başkanlığı.
1997-2005 Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Gastroenteroloji B.D Hepatoloji Birimi Başkanlığı
2006-2023 Ufuk Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları AD Gastroenteroloji BD Başkanlığı
2018-1023 Ufuk Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanlığı
2018-2023 Ufuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Başkanlığı.
BİLİMSEL AKTİVİTELER
Türk Gastroenteroloji Derneği (TGD), Türk Karaciğer Hastalıkları Araştırmaları Derneği (TİKAD) ve Viral Hepatitle Savaşım Derneği (VHSD) üyesidir.
Tıp alanında özellikle kronik karaciğer hastalıkları (Kronik hepatit B ve D) ile ilgilenmektedir. Bu konuda yurt içi ve uluslararası literatüre geçen çok sayıda bilimsel çalışması bulunmaktadır. Gastroenteroloji alanında toplam 48 adet uluslararası bilimsel makalesi yayınlandı. Ayrıca Gastroenteroloji alanında biri İngilizceden tercüme 7 bilimsel kitaba katkısı vardır.
SOSYAL AKTİVİTELER
Sosyal alanda, ÇEKÜL ve Tarih Vakfı, DİTAV (Diyarbakır Tanıtma ve Kültür Vakfı) üyesidir. Diyarbakır’ın tarihi yapıları özellikle Diyarbakır Surları ile ilgili çok sayıda rapor ve fotoğraf çalışması bulunmaktadır. Diyarbakır Surlarının UNESCO Kültür Mirası Listesine alınmasına katkısı oldu. Kültürel alanda; Ankara’da Tarih Vakfının düzenlediği
*Osmanlıca Kursu
*Felsefe Seminerleri ile ODTÜ içerisinde verilen
*Fotoğrafçılık Eğitimi,
*Osmanlı Dönemi Sanatı ve
*Edebiyat Yazın Kursu” eğitimine katıldı.